راهنمای بازی World of Warcraft
ارسال شده: جمعه 26 اردیبهشت 1399, 9:46 pm
شاید کمتر عنوانی را پیدا کنید که با گذشت ۱۵ سال از زمان عرضه، توانسته باشد تا بازیکنان قدیمی خود را حفظ کرده و افراد بیشتری را نیز به خود جذب کند. در حقیقت بازی World of Warcraft را میتوان یک استثنا در صنعت بازیهای ویدیویی نامید، چرا که این بازی نسبت به سالهای عرضه ابتدایی دارای بازیکنان بسیار بیشتری است و شرکت بلیزارد (Blizzard) نیز با بروزرسانیهای جذاب و مداوم، جامعه بازیکنان این عنوان را زنده نگه داشته است.
البته با گذشت ۱۵ سال، تجربه این بازی همانند گذشته به سادگی نیست و پیچیدگی آن با هر بروزرسانی، بیشتر شده است. آخرین بسته الحاقی این بازی با نام Shadowland، اواسط تابستان امسال عرضه خواهد شد و چند حالت جدید به بازی اضافه خواهد کرد.بهتر است بدانید که با عرضه این بسته الحاقی، فرآیند پیشرفت در بازی بسیار سریعتر میشود و به طور کلی سیستم جدیدی برای ارتقای سطح به بازی اضافه میشود، به همین دلیل بهتر است تا زمان عرضه این بسته الحاقی، به تفریح و یا یادگیری اصول بازی بپردازید و پس از عرضه این بروزرسانی، به سراغ کاراکتر مورد علاقه خود بروید.
بسته الحاقی جدید، حداقل سطح کاربران را به LVL 60 کاهش میدهد. از این پس کاربران در ۱۰ سطح ابتدایی بازی به سرزمینی به نام Exile's Reach منتقل میشوند. پس از سطح ۱۰، وارد ماجراجوییهای بسته الحاقی Battle for Azeroth شده و پس از سطح ۵۰، بالاخره اجازه ورود به سرزمینهای بسته الحاقی Shadowland را پیدا خواهند کرد. لازم به ذکر است که بالاترین سطح فعلی تعیین شده در پچ Battle for Azeroth، سطح ۱۱۰ تعیین شده است.
تمامی موارد موجود در این آموزش در بازی World of Warcraft Classic نیز قابل اجرا هستند. تنها یک تفاوت عمده بین این دو بازی وجود دارد؛ اینکه کاراکتر شما تنها در سروری که آنرا آغاز کردهاید،وجود خواهد داشت و قابل انتقال به سرورهای دیگر، حداقل به صورت رایگان نیست. همچنین سرورهای این بازی نسبت به نسخه اصلی دارای بخشهای PvP (بازیکن در برابر بازیکن) بیشتری هستند و این موضوع بهاین معنی است که هر لحظه امکان دارد مورد حمله دیگر افراد قرار بگیرید. البته این موضوع در عین حال باعث جذابتر شدن گیمپلی این بازی میشود.
در بخش نخست این مقاله قصد داریم به اصطلاحات رایج این بازی بپردازیم. دانستن این اطلاعات به صورت کلی کاربرد خاصی در گیمپلی بازی ندارد؛ ولی از آنجایی که بازی World of Warcraft عنوانی به شدت تیمی است، ندانستن خیلی از اصطلاحات باعث سختتر شدن ارتباط شما با دیگر بازیکنان فعال سرور میشود. همچنین بسیاری از اصطلاحات درج شده در ادامه، در اکثر بازیهای آنلاین نیز کاربردی بوده و در ارتباط با دیگر بازیکنان به کمک شما خواهد آمد.
Add-on : یک برنامه ساده که بازی اضافه شده تا بعضی از کارهای روتین را سادهتر کند. برای مثال یک Add-on یا افزونه برای انجام راحتتر ماموریتها وجود دارد. یا افزونهای دیگر میتواند رابط کاربری بازی را تغییر دهد!
AoE : این کلمه مخفف Area of Effect به معنای محل تحت تاثیر است. بسیاری از قابلیتهای کاراکتر شما یک منطقه خاص را هدف قرار میدهد که به آن AoE میگویند.
AFK : مخفف Away From Keyboard که به معنی دور از کیبورد میباشد. این اصطلاح به این معنی است که بازیکن مورد نظر پشت سیستم نیست !
Aggro : خلاصه کلمه Aggressive بوده و به معنای بازی کردن به صورت تهاجمی است. برای مثال اگر همتیمیهای شما از این کلمه استفاده کنند، یعنی قصد دارند که به مکان مورد نظر با تمام قوا حمله کنند.
Ankh : یکی از قابلیتهای کلاس Shaman است که میتواند همتیمی ها را از دنیای مردهها بازگرداند.
BC: در بازی World of Warcraft کلمه BC مخفف Burning Crusade است. این اسم اولین بسته الحاقی این بازی است.
Blizz : به اسم شرکت سازنده بازی یعنی Blizzard اشاره دارد.
Boss : به دشمنان سختجان شما در بازی گفته میشود. در حقیقت معادل فارسی این کلمه همان غول مرحله آخر است!
BRB: مخفف جمله Be Right Back است. این جمله به معنای “به زودی باز میگردم” است!
Bot : یک برنامه کامپیوتری که میتواند کارهای روتین انسان را انجام دهد. بسیاری از افراد برای جمع آوری منابع به صورت خودکار، از بات استفاده میکنند. البته بلیزارد قوانین سختگیرانهای در این مورد داشته و امکان استفاده از باتها در نسخههای جدید بسیار کمتر شده است.
Buff: یک قابلیت مثبت که میتوانید با آن همتیمیها را تقویت کنید. در حقیقت هر قابلیتی که به کار هم پیمانان بیاید، Buff نام دارد.
Camping: به کمین کردن برای شکار یک دشمن، Camping میگویند!
Caster: به کاراکترهایی که برای ضربه زدن به دشمن از جادو استفاده میکنند، Caster میگویند.
CD : مخفف کلمه Cooldown بوده و به معنی زمان مورد نیاز برای شارژ شدن یک قابلیت است.
Conquest Points : در صورت شرکت در رویداد های PvP، بازی World of Warcraft به عنوان پاداش به شما ارزی را ارائه میدهد که به آن Conquest Points میگویند. با استفاده از این ارز میتوانید آیتمهای بسیار مهمی را از فروشگاههای سرتاسر دنیای بازی خریداری کنید.
Critters: به طور کلی معنی این کلمه سیاهی لشگر است. موجودات غیر تهاجمی که در سرتاسر دنیای وارکرفت پخش شدهاند و با یک ضربه کشته میشوند.
DC: مخفف کلمه Disconnect بوده و به معنای قطع شدن اتصال اینترنت است.
Debuff: این کلمه در نقطه مقابل Buff قرار میگیرد و به معنای از بین بردن اثر مثبت همتیمی هاست.
DK: مخفف کلمه Death Night، یکی از کلاس های بازی است.
DMG : مخفف کلمه Damage بوده و به معنای وارد کردن ضربه به دشمن است.
DnD: مخفف کلمه Do Not Disturb بوده و به معنای “مزاحم نشوید” است!
DPS: مخفف کلمه Damage Per Second بوده و به معنای ضربه وارد شده در ثانیه است. همچنین به کاراکترهایی که میزان ضربه بسیار زیادی را در زمان کم به دشمن وارد میکنند، DPS گفته میشود. برای مثال کاراکتر کلاس Mage میتواند تبدیل به یک DPS بسیار قدرتمند بشود.
Drop: به آیتمهایی که از موجودات کشته شده بدست میآورید، Drop میگویند.
Exploit: به استفاده از یک ایراد در ساختار بازی به نفع خود، Exploit میگویند. اصولا استفاده از این ایرادات باعث بسته شدن حساب کاربری شما خواهد شد.
Farming: به کشتن موجودات مختلف برای بدست آوردن منابع، Farming میگویند. اصولا پروسه فارم کردن همیشه یک پروسه تکراری است، چرا که هدف نهایی بدست آوردن منابع است.
FPS: به میزان فریمریت تولیدی توسط کارت گرافیک شما، Frame Per Second یا FPS گفته میشود. این اصطلاح مربوط به قدرت کارت گرافیک در اجرای بازیها بوده و ارتباطی با خود بازی ندارد.
GG: مخفف کلمه Good Game بوده و به نشانه احترام به حریف، در پایان هر دست از بازی گفته میشود.
Guild: در بازی World of Warcraft به معنای قبیله بوده و محلی برای گردهم آمدن بازیکنان است.
HF: مخفف جمله Have Fun بوده و برای احترام به طرف مقابل در اول مسابقه گفته میشود.
HOR : مخفف کلمه Hall of Reflection است. این مکان به عنوان پایتخت Lich King شناخته میشود و تاج و تخت یخی نیز در این مکان قرار گرفته است.
IDC: مخفف کلمه i Don’t Care به معنای اهمیت ندادن است.
IDK: مخفف کلمه I Don’t Know به معنای ندانستن است.
IRL : مخفف کلمه In Real Life و به معنای هر چیزی در درون دنیای واقعی است.
Kite: به معنای خارج کردن یکی از Boss ها یا نیروهای دشمن است. همچنین بعضی اوقات به کشتن همان نیرو نیز اشاره دارد.
Latency : این کلمه معیاری برای سنجش کیفیت اینترنت بوده و ارتباطی به مفاهیم بازی World of Warcraft ندارد. این کلمه به میزان تاخیر یک اینترنت برای ارسال و دریافت اطلاعات از سرور اشاره دارد.
Loot: به غارت کردن جنازههای کشته شده توسط شما، لوت کردن میگویند. کل این فرآیند به معنی به دست آوردن منابع جدید از روی جنازه دشمنانتان است.
MMO : مخفف کلمه Massively Multiplayer Online است. این کلمه به سبک بازیهایی همانند World of Warcraft گفته میشود که در آن، بازیکنان زیادی به یک سرور وصل شده و به صورت آزادانه به رقابت با یکدیگر میپردازند.
NPC: مخفف کلمه Non-Player Character بوده و به کاراکترهایی در بازی الطاق میشود که توسط کامپیوتر کنترل میشوند.
Nerf : قابلیتهایی که توسط سازندگان بازی ضعیف میشوند، به اصطلاح Nerf شدهاند.
Noob: به کاربران ضعیف و بی تجربه الطاق میشود. همچنین بعضی اوقات از این کلمه برای تمسخر افراد نیز استفاده میشود.(تنها در صورتی که سطح فرد مورد نظر با سطح مهارت وی همخوانی نداشته باشد)
MMORPG: مخفف کلمه Massively Multiplayer Online Role Playing Game بوده و به معنای بازیهای نقش آفرینی آنلاین شبیه به همین بازی است.
Nuke: به قابلیتهایی که میتوانند در یک ثانیه مقدار بسیار زیادی ضربه را به دشمن وارد کنند، Nuke گفته میشود. همچنین به کلاسهایی که دارای این قابلیت هستند، Nuker گفته میشود.
Party : به گروه کوچکی از افراد همتیمی میگویند که بازی را به صورت دسته جمعی تجربه میکنند.
Patch : به بروزرسانیهای بازی در جهت رفع ایرادات و یا اضافه کردن قابلیتهای جدید، Patch یا وصله میگویند.
Pew Pew : به طور کلی کاراکترهایی که به دشمن ضربه وارد میکنند را کاراکترهای Pew Pew مینامند! (در زبان انگلیسی کلمه Pew Pew به صدای تفنگ گفته میشود!)
PowerLeveling: بعضی از افراد به جای تمرکز برای به دست آوردن آیتمهای مختلف، مستقیما به سراغ بالا بردن سطح خود در پایینترین زمان ممکن میروند. به این فرآیند Power Leveling میگویند! اصولا افرادی که از این متد استفاده میکنند، به تمام مکانیزمهای بازی مسلط بوده و فقط سعی دارند که یک کاراکتر جدید را به سرعت به آخرین سطح ممکن برسانند.
PTR: مخفف کلمه Public Test Realm بوده و به سرورهایی الطاق میشود که در آن، جزئیات بروزرسانی جدید تست شده تا پیش از ارائه نهایی، مشکلات آن برطرف شود.
PvE: مخفف Player vs Environment است که به نبردهای میان بازیکن و نیروهای تحت کنترل کامپیوتر گفته میشود.
PvP: مخفف کلمه Player vs Player بوده و به نبرد میان بازیکنان گفته میشود.
Raid: در این بازی، به چند Party مختلف که یک ماموریت یکسان را دنبال میکنند، گروه Raid میگویند.
Spec: به قابلیتهای موجود در بخش مهارتهای کاراکتر گفته میشود. بازیکنان بازی World of Warcraft میتوانند در مهارتهای خاصی سرمایهگذاری کرده تا قدرت کاراکتر خود را در آن بخش افزایش دهند.
Tank : به کاراکترهایی که میتوانند میزان ضربه بسیار زیادی را تحمل کنند، تانک میگویند. این اصطلاح برای تمامی بازیهای نقش آفرینی استفاده میشود.
Threat : این کلمه در معنای لغوی به معنای تهدید است. در بازی World of Warcraft در زمان نبرد با Boss ها و دیگر موجودات موجود در دنیای بازی، آنها همیشه به قویترین دشمن با بالاترین Threat حمله میکنند. به همین دلیل این موضوع اهمیت زیادی دارد که بدانید پیش از حمله به یک باس، کدام یکی از بازیکنان شما بالاترین سطح Threat را دارند.
Vanilla Wow: به نخستین نسخه از بازی World of Warcraft گفته میشود. در حقیقت بازی World of Warcraft Classic بازسازی کننده تجربه Wow Vanilla است.
Wotlk: مخفف کلمه Wraith of the Lich King بوده و به دومین بسته الحاقی این بازی اشاره دارد.
WoW: مخفف کلمه World of Warcraft بوده و به اسم بازی اشاره دارد.
حال که با اصطلاحات پرکاربرد این بازی آشنا شدهاید، به سراغ ساخت کاراکتر رفته و قسمتهای مهم آن را برای شما شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ساخت اولین کاراکتر
این که بدانید انتخاب کاراکتر، تا چه حد در آینده تجربه شما تاثیر خواهد داشت، موردی بسیار ضروری است. در حقیقت سختترین انتخاب در این بازی، انتخاب کاراکتری است که با سبک آن راحتتر خود را وفق میدهید. همچنین انتخاب سرور نیز یکی از مهمترین قسمتهای ابتدایی بازی است؛ مطمئنا انتخاب یک سرور شلوغ باعث میشود که در ساعاتی از روز برای ورود به سرور مجبور به صبر کردن در صف باشید و یا این که با انتخاب سرور خلوت، احتمالا مشکل زیادی برای انجام ماموریتهای PvP خواهید داشت. اگر هم که با دوستانتان قصد دارید این بازی را تجربه کنید، حتما به موضوع انتخاب سرور توجه داشته باشید؛ چرا که در صورت عدم انتخاب سرور یکسان، نمیتوانید کاراکتر آنها را ببینید و به تجربه این عنوان به صورت گروهی بپردازید.
همچنین بالانس بین دو تیم Horde و Alliance اهمیت خاصی ندارد؛ چرا که حالا بازی World of Warcarft از رویدادهای بین سروری برای مسابقات PvP استفاده میکند و در حقیقت هیچوقت مشکلی برای پیدا کردن حریف نخواهید داشت؛ تنها در صورتی برای پیدا کردن رویدادهای PvP مشکل خواهید داشت که سرور خود را خلوت انتخاب کرده باشید.
انتخاب کلاس (Class) نیز یکی از مسائلی است که بهتر است در آن سلیقهای عمل کنید، چرا که در نهایت قرار است مدت زیادی را با این کاراکتر صرف کنید.۱۲ کلاس اصلی بازی World of Warcraft هرکدام قدرتهای منحصربه فرد خود را دارند و انتخاب کلاس بیشتر به سبک مورد علاقه بازی شما بستگی دارد. برای مثال اگر دوست دارید که نبردها را رهبری کنید، بهتر است کلاس تانک را شروع کنید، چرا که آنها خط مقدم جنگ را تشکیل میدهند. یا اگر علاقه به زنده نگه داشتن و پشتیبانی نیروها دارید، بهتر است به سراغ Druid یا Shamans ها بروید. بهتر است در ابتدا با هر کاراکتر و کلاسی که دوست دارید شروع کرده و به دنبال جزئیات این انتخاب نباشید؛ چرا که در انتخاب نژاد نیز موضوع سلیقه حرف اول را میزند. برای راحتی در انتخاب، در ادامه به معرفی مختصر کلاسهای بازی میپردازیم.
البته دقت کنید که در صورتی که میخواهید با دوستانتان به تجربه این عنوان بپردازید، باید نژاد یکسانی را انتخاب کنید تا بتوانید در یک مکان یکسان، بازی خود را شروع کنید. برای مثال کاربرانی که نژاد Undead را انتخاب کرده باشند، همه در یک سرزمین بازی خود را شروع میکنند.
کلاسهای بازی
لازم است بدانید که هر کدام از کلاسها، معیاری برای سنجش کاربرد کاراکتر در جنگ دارند که به آنها تخصص (Specialization) میگویند. این تخصصها در سه گروه وارد کردن ضربه (DPS)، شفادهندگی(Heal) و تانک (Tank) طبقه بندی میشوند. همچنین نزدیکزن بودن(Melee) یا دور زن بودن کاراکتر (Ranged) نیز تاثیر زیادی در سبک و نحوه بازی دارد.
دقت داشته باشید که در صورت انتخاب یک کلاس، میتوانید بعدا نقش خود در مبارزات را عوض کنید. برای مثال کلاس Monk هم میتواند در نقش تانک ظاهر شده و هم میتواند با اندکی تغییر سبک، در نقش یک DPS بازی کند! به همین دلیل بهتر است زودتر به سراغ بازی بروید و خود را بیش از اندازه درگیر انتخاب کاراکتر نکنید.
شما با افزایش هر سطح، میتوانید قابلیتهای جدیدی را به کاراکتر خود اضافه کنید؛دقت داشته باشید که انتخاب نقش شما در نبردها، منوط به سرمایه گذاری در Spec مناسب است. برای مثال در صورتی که میخواهید کاراکتر Warrior خود را به یک جنگجو تبدیل کنید، باید تمام امتیازات به دست آمده از افزایش سطح را در Spec دمیج این کاراکتر خرج کنید.
Warriors
جنگجویان قدرتمندی هستند که همیشه در خط اول نبرد حضور دارند.این کلاس یک Spec برای تبدیل شدن به تانک و دو Spec برای تبدیل شدن به یک قهرمان DPS را دارد.
Paladins
این کلاس تمامی نیروی خود را از جادوی روشنایی میگیرد. به همین دلیل میتوانید آن را تبدیل به یک شفادهنده فوقالعاده کنید. همچنین گزینه DPS و تانک نیز برای این کلاس قابل دسترس است.
Hunters
این کلاس میتواند کاراکتر شما را به یک Ranged DPS و Melee DPS تبدیل کند. همچنین میتوانید حیوانات وحشی را رام کرده تا در کنار شما بجنگند..این کلاس داری سه Spec در زمینه وارد کردن ضربه به دشمنان است.
Rogues
مخفی کاری و خنجر زدن از پشت قابلیت اصلی این کلاس است. بهتر است این کاراکتر را به یک Melee DPS تبدیل کنید.
Priests
دو راه بسیار متفاوت برای پیشبرد این کلاس وجود دارد.میتوانید به طور کلی خود را وقف تیمکرده و آن را تبدیل به یکی از قدرتمندترین شفادهندههای بازی کرده و یا به یک Ranged DPS بیرحم تبدیل شوید. در هر دو صورت، بهتر است که در کنار خود یک کاراکتر تانک نیز داشته باشید، چرا که Priest ها به راحتی در نبردها کشته میشوند.
Shamans
از کاراکترهای این کلاس به عنوان کنترل کنندگان عناصر هستی یاد میشود. این کلاس دارای دو Spec برای تبدیل شدن به یک DPS و یک Spec شفادهندگی است.
Mages
بهتر است از این کلاس به عنوان یک Ranged DPS استفاده شود. در صورتی که به تنهایی قصد تجربه این بازی را دارید، تجربه بازی با این کلاس تا سطح ۵۰ اندکی سخت خواهد بود. البته بعد از این سطح کلاس Mage میتواند یکی بیشترین مقادیر ممکن ضربه را به دشمن وارد کند. همچنین از نظر قدرت شفابخشی نیز این کلاس در رده بالایی قرار میگیرد.
Warlocks
با قابلیت احضار شیاطین و جادوهای آتشین، بهتر است این کلاس به یک Ranged DPS تبدیل کنید. با وجود دو Spec برای تبدیل شدن به یک DPS قدرتمند، بهتر است تمام امتیازات خود را در این زمینه خرج کنید.
Monks
با توجه به وجود تعداد زیاد قابلیتهای موجود در این کلاس، میتوانید به عنوان شفابخش، تانک یا Melee DPS از آن استفاده کنید.در حقیقت سبک بازی شما میتواند تعیین کننده نحوه تجربه این کلاس باشد.
Druids
شما در قالب یک Druid میتوانید هر نقش ممکن در بازی را تجربه کنید. در عین حالی که میتوان با این کلاس یکی از بهترین شفابخش ها را ساخت، میتوان با تغییر سبک، به یکی از بهترین تانکهای بازی نیز رسید! همچنین میتوانید در این کاراکتر به فرم حیوانی درآمده و قابلیتهای جدیدی به دست بیاورید. برای مثال فرم حیوانی گربه، به شما اجازه مخفیکاری میدهد و حالت انسان این کاراکتر، یکی از بهترین شفابخشهای بازی است.
Demon Hunters
استفاده کنندگان از جادوی سیاه، میتوانند به Melee DPS یا تانک تبدیل شوند. در حال حاضر برای تجربه این کلاس باید در همان سرور، یک کاراکتر سطح ۹۸ داشته باشید.
Death Knights
به عنوان خدمتگزاران آزاد شده Lich King، میتوانید آنها را تبدیل به یکی از قویترین کلاسهای تانک و یا Ranged DPS تبدیل کنید. در حال حاضر برای تجربه این کلاس، باید یک کاراکتر سطح ۵۵ در همان سرور داشته باشید.
دقت داشته باشید که در حال حاضر و برای یک کاربر تازه کار، هیچ اهمیت خاصی ندارد که با کدام کلاس یا نژاد بازی را شروع میکند. در حقیقت تا زمانی که بر تمامی مکانیزمهای بازی مسلط نشدهاید و کلاسهای مختلف را نشناختهاید، هیچ اهمیتی ندارد که کدامیک را انتخاب میکنید. با توجه به درجه سختی و قدرت اول بازی، بهتر است با کلاس Paladin یا Druid شروع کرده تا بتوانید خیلی سریع و راحت به تمامی المانهای بازی مسلط شوید؛ چرا که روند انجام ماموریتهای ابتدای بازی برای این دو کلاس نسبت به دیگر کلاسها، اندکی راحتتر پیش میرود.
اما در صورتی که قصد دارید به صورت تخصصی کلاس خود را انتخاب کنید، دوازده ویدیوی ۲۵ دقیقهای این کانال یوتیوب توضیحات کاملی درباره هر کلاس را ارائه میدهد.
در ادامه قصد داریم به نکات مهم در زمینه گیمپلی این بازی پرداخته و چند ابزار برای تجربه بهتر این بازی معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
ورود به دنیای وارکرفت
بعد از رد کردن مراحل خستهکننده ساخت کاراکتر، حالا باید اولین قدمهای خود را در دنیای وارکرفت بردارید. در صورتی که بازی را به تازگی خریداری کرده باشید، یک Token به عنوان پاداش این خرید به شما تعلق میگیرد که با استفاده از آن میتوانید یکی از کاراکترهای خود را به سطح ۱۱۰ برسانید. البته در صورت شروع بازی در هرکدام از کلاسها و نژادها، تعدادی ماموریت اولیه در بازی وجود دارد که به عنوان راهنما عمل کرده و انجام آنها برای هر فردی اجباری است. از آنجایی که سیستم آموزش و راهنمای بازی در طی سالیان گذشته پیشرفت قابل ملاحضهای داشته است، تقریبا نیاز به هیچ راهنمایی برای انجام ماموریتها نخواهید داشت و همه چیز بسیار ساده طراحی شده است.
دقت داشته باشید که در هنگام قبول کردن ماموریتها، بهتر است تمام متون موجود در آن را بخوانید. دنیای وارکرفت حالا پس از گذشت ۱۵ سال دارای فرهنگ منحصر به فرد خودش است و هر گوشه و کنار آن، پر از اسراری است که منتظرند توسط بازیکنان کشف شوند. در صورتی که به زبان انگلیسی تسلط دارید، از جریان داستانی ماموریتها لذت بسیار زیادی خواهید برد.
پس از به پایان رساندن ماموریتهای اولیه و رسیدن به سطح ۱۰، حالا میتوانید از سرزمین اولیه بازی خارج شده و به گشت و گذار در دنیای وارکرفت بپردازید. تا چند سال پیش، تقسیم بندی سرزمینهای بازی بر اساس سطح بازیکنان بود. برای مثال بازیکنان پایینتر از سطح ۴۶ نمیتوانستند وارد Blasted Land شوند و یا در صورت ورود، توسط اولین دشمنی که با آنها مواجه میشد، کشته میشدند. حال این روند در بازی World of Warcraft به کل عوض شده است. حال درجه سختی تمامی ماموریتهای تمامی سرزمینها، بر اساس سطح شما طراحی شدهاند. این موضوع باعث میشود که دیگر نگرانی خاصی درباره گشت و گذار در سرزمینهای بازی وجود نداشته باشد و همچنین تمرکز کاربر روی بخش داستانی بازی افزایش پیدا کند.
از Level Boost فعلا استفاده نکنید
فرض این مقاله بر این است که شما به تازگی با دنیای وارکرفت آشنا شدهاید و هیچ ایدهای از قابلیتهای هیچکدام از کلاسها ندارید. به دلیل همین موضوع، بهتر است از Token بالا بردن سطح استفاده نکنید. از آنجایی که در بروزرسانی فعلی، حداکثر سطح ۱۱۰ برای کاربران تعیین شده است و ماموریتهای بسته الحاقی جدید که با نام Battle for Azeroth شناخته میشود نیز از همین سطح شروع میشوند، شما به محتوای خریداری شده دسترسی نخواهید داشت. البته از آنجایی که هنوز با اصول بازی آشنا نیستید، احتمالا در سرزمین Azeroth هم چندان کاری از پیش نخواهید برد. به همین خاطر بهتر است اول کلاس مورد علاقه خود را پیدا کرده و پس از آن به سراغ ارتقای کاراکتر به سطح ۱۱۰ بروید.
البته زیاد نگران این موضوع نباشید، رسیدن به بالاترین سطح یکی از زیباترین تجربههای بازی World of Warcraft است و مطمئنا از هر لحظه آن لذت خواهید برد. داشتن چندین کاراکتر در دنیای وارکرفت یک اتفاق کاملا معمولی است و بسیاری از کاربران بارها و بارها کاراکترهای مختلفی را به سطح ۱۱۰ رساندهاند.
آیا Battle for Azeroth ارزش خرید دارد یا مستقیما به سراغ Shadowlands برویم؟
در زمان نگارش این مقاله، تقریبا ۶ ماه تا عرضه نهایی بسته الحاقی Shadowland باقی مانده است. همین موضوع باعث میشود که شما راهی جز خریداری این بسته الحاقی نداشته باشید. اما آیا این بسته الحاقی ارزش ۳۱ دلار را دارد ؟
تا چند سال پیش، هر بسته الحاقی بازی World of Warcraft تقریبا صدها و یا شاید هزاران ساعت محتوای جذاب را به بازی اضافه میکرد. در حقیقت شرکت بلیزارد در ابتدای راه این بازی، تمام درآمد حاصل از این عنوان را صرف توسعه آن میکرد؛ حال این روند اندکی تغییر کرده است، چرا که دنیای بازی آنقدر وسیع و حجیم شده که از نظر مهندسین بلیزارد، اضافه کردن بخشهای داستانی عظیم تنها باعث پیچیدهتر شدن بازی میشود.
در ابتدای راه Battle for Azeroth، بسیاری از باگهای ریز و درشت تجربه کاربری این بسته الحاقی را تحت تاثیر خود قرار داده بودند؛ اما حالا با گذشت دو سال از عرضه این پچ، شاهد تکامل آن هستیم و احتمالا کاربران جدید از تجربه این بخش از بازی لذت خواهند برد.
یکی از ایراداتی که به بازی و بستههای الحاقی جدید آن گرفته میشود، راحتتر شدن سیستم ارتقای سطح است. در حقیقت در هیچکجای سرزمینهای بازی نمیتوانید دشمن معمولی خاصی را پیدا کنید که بتواند شما را از پای دربیاورد. در حقیقت تا زمانی که وارد Dungen نشده و یا با دیگر بازیکنان به رقابت نپرداختهاید، به هیچ وجه نمیتوانید مهارتهای خود را تست کنید. همچنین با توجه به این که زمینهای چند پچ اولیه بازی (برای مثال Burning Crusade یا Wraith of The Lich King) کاملا بدون تغییر ماندهاند، کاربر نمیتواند از طریق سرزمینهای این پچ به داستان فعلی بازی برسد. در حقیقت دنبال کردن خط داستانی بازی حالا از همیشه سختتر شده و این موضوع میتواند برای بازیکنان تازهکار اندکی خسته کننده باشد.
حال تصور کنید که به سطح ۹۰ رسیده و وارد دنیای بروزرسانی Warlords of Draenor شدهاید. این بسته الحاقی شما را در زمان دنیای وارکرفت به عقب باز میگرداند و همین موضوع باعث پیچیدهتر شدن داستان بازی میشود. به گفته بلیزارد، این بسته الحاقی برای رفع ابهامات درباره داستان بازی ارائه شده است؛ اما بسیاری معتقدند که این بسته الحاقی تنها برای تبلیغ فیلم وارکرفت (فیلم Warcraft ساخته سال ۲۰۱۶ با میانگین نمرات ۶.۵) ساخته شده و هیچ ارتباطی به روند داستانی بازی ندارد.
البته اوضاع زمانی که به سرزمینهای Battle for Azeroth برسید کمی بهتر میشود. سرزمین مذکور یکی از بهترین Artwork های تاریخ دنیای وارکرفت را پیاده سازی کرده است و تمام شخصیت پردازیهای آن به نحو احسنت انجام شدهاند. همچنین بخش داستانی این سرزمین بهترین مکان برای بالا بردن سطحتان است.
با دیگر کاربران ارتباط برقرار کنید
از آنجایی که بازی World of Warcraft شبیه به یک شبکه اجتماعی است، میتوانید در محیط بازی با تمامی بازیکنان دیگر ارتباط برقرار کرده و حتی با یکدیگر به چت بپردازید. در حقیقت تجربه این بازی به صورت دسته جمعی بسیار لذتبخشتر از تجربه آن به تنهایی است. در بازی میتوانید با استفاده از ابزار Looking for a Party، با دیگر بازیکنان ارتباط برقرار کرده و تیم تشکیل دهید. همچنین قسمت Chat بازی نیز محل بسیار خوبی برای پیدا کردن افراد جدید است. داشتن مهارت صحبت به زبان انگلیسی در حد مبتدی برای ارتباط با دیگر کاربران ضروری است.
یکی دیگر از راههای ارتباط با کاربران، استفاده از فرومها و وبسایتهای بیشمار مرتبط با بازی World of Warcarft است. همچنین سرورهای دیسکورد بیشماری به این بازی اختصاص یافتهاند و میتوانید بازیکنان زیادی را در این نرم افزار پیدا کنید.
اضافه شدن به یک Guild نیز یکی از راههای پیدا کردن همتیمی است. البته پیدا کردن یک Guild خوب با بازیکنان فعال، کار بسیار سختی است؛ اما در صورتی که موفق به این موضوع شدید، تفاوتهای آن بسیار قابل توجه است. برای مثال نبردهای PvP برای شما راحتتر میشوند و همچنین پیدا کردن آیتمها، معامله آن و به دست آوردن قابلیتهای مختلف با استفاده از Guild بسیار راحتتر خواهد بود.
از افزونهها استفاده کنید
از آنجایی که بازی World of Warcarft از افزونههای ساخته شده توسط کاربران پشتیبانی میکند، بهتر است حداکثر استفاده را از این قابلیت ببرید. برای مثال افزونه Bartender 4 میتواند ظاهر رابط کاربری بازی را تغییر داده و استفاده از قابلیتها را برای شما آسانتر کند. یا افزونه Deadly Boss Mods میتواند روند کشتن باسهای بازی را به طرز شگفتانگیزی راحتتر کند. این افزونه نقاط ضعف هر باس بازی را به شما گوشزد میکند و حتی در نشان دادن نقاط ضعف دشمنان نیز به کار میآید!
افزونههای بیشماری برای بازی World of Warcraft ساخته شده است، بدون شک پیدا کردن این مورد نیز کاملا به سلیقه شما بستگی دارد؛ در حقیقت هر قسمتی از رابط کاربری یا گیمپلی بازی را دوست نداشته باشید، میتوانید با استفاده از افزونهها آنرا تغییر دهید.
داستان را فراموش نکنید
داستان دنیای وارکرفت از سال ۱۹۹۴ و با ارائه بازی Warcraft 1 آغاز شده است. در طی این روند داستانی، هزاران کاراکتر وارد این دنیا شدهاند که باعث میشود درک ماهیت کلی و خط داستانی بازی اندکی سخت باشد. به همین خاطر بهتر است به مطالعه درباره داستان این بازی بپردازید یا این ویدیو را مشاهده کنید. در این ویدیو تمامی اتفاقات بزرگ رخ داده در این دنیا گردآوری شدهو تقریبا تمامی جزئیات داستان کلی بازی در این ویدیو بازگو شده است. داستان این بازی در لحظه نگارش این مطلب، شامل ۲۳ رمان میشود. ۷ رمان متعلق به بازی Warcraft و ۱۶ رمان متعلق به بازی World of Warcaft؛ در ادامه به بررسی داستان دنیای وارکرفت خواهیم پرداخت.
مایوس نشوید!
دنیای وارکرفت آنقدر بزرگ و با جزئیات طراحی شده است که بعضی اوقات کاربر از گشت و گذار در این دنیای بی پایان خسته میشود. توصیه ما این است که در ابتدا به سراغ نسخه اصلی رفته و به تجربه آن بپردازید. پس از این که بر تمامی مکانیزمهای گیمپلی بازی مسلط شدید، میتوانید برای تست مهارتهای خود به سراغ World of Warcraft Classic رفته و با دیگر بازیکنان به نبرد بپردازید.
خریداری اکانت بازی World of Warcraft اندکی پیچیدهتر از دیگر بازیهای شرکت بلیزارد است. در این بازی، شما باید اشتراک ماهانه ورود به سرور را تهیه کنید که قیمتی معادل ۱۴.۹۹ دلار خواهد داشت. با خریداری این اشتراک، میتوانید به بازی World of Warcraft Classic نیز دسترسی داشته باشید. همچنین برای داشتن بسته الحاقی Shadowlands نیز باید مبلغ ۳۹.۹۹ دلار را پرداخت کنید.
سیستم پرداخت حق اشتراک به دلیل هزینههای بالای سرورهای بازی و توسعه مداوم این عنوان، توسط شرکت بلیزارد ابداع شده است که از نظر بسیاری از کاربران، روش بسیار موثری محسوب میشود؛ چرا که این شرکت به جای فروش آیتمهای تزئینی و ایجاد تفاوت بین بازیکنان، تصمیم بر فروش اشتراک ماهیانه گرفته است!
راهنمای Dungeon ، PvE و PvP
در ابتدای این مقاله لازم است به این موضوع اشاره شود که لذت بردن شما از بازی همیشه اولویت اول و آخر بوده و بر اساس همین موضوع باید به سراغ دیگر قسمتهای این بازی بروید.
پیش از توضیحات بیشتر درباره بخشهای مختلف این بازی، باید با مفهومی به نام Artifact Power آشنا شوید.
شرکت بلیزارد در طی چند پچ گذشته، قابلیت جدیدی به بازی را اضافه کرده که در آن، بازیکنان میتواند سلاحهای خود را بروزرسانی کرده و قابلیتهای جدیدی را برای آن فعال کنند. بسیاری از آیتمهایی که از طریق لوت کردن جنازه دشمنانتان به دست میآورید، به شما Artifact Power را اعطا میکنند که میتوانید آن را روی اسلحه فعلی پیاده سازی کنید. در صورتی که با اسلحه مذکور به کشتن دشمنان دیگر مشغول شوید، میزان AP اسلحه مورد نظر افزایش پیدا میکند و در صورت ورود به سطح جدید، قابلیت جدیدی را به اسلحه شما اضافه میکند. دقت داشته باشید که AP تنها منحصر به یک اسلحه بوده و قابل انتقال نیست. برای مثال شما با شمشیر خود موفق به کشتن ۵۰ هزار دشمن شدهاید و شمشیر شما میزان AP بسیار زیادی را کسب کرده است. در صورت تعویض این اسلحه با اسلحهای دیگر، دوباره باید به دنبال AP گشته و آن را روی اسلحه جدیدتان پیاده سازی کنید.
دقت داشته باشید که AP شبیه به ارزهای رایج بازی نیست و بیشتر شبیه به تجربه به دست آمده از کشتن دشمنان است.
فارم کردن AP
1- Raid
یکی از بهترین راههای برای به دست آوردن مقادیر زیاد AP، استفاده از قابلیت Raid است. اگر دارای هم تیمیهای خوبی برای شروع عملیات Raid باشید، به راحتی میتوانید با انجام هر Raid، چندین سطح AP خود را بالا ببرید. دقت داشته باشید که کشتن یک باس تکراری با درجه سختی تکراری، تنها یک بار در هفته به شما AP اعطا میکند و از بار دوم به بعد، دیگر تاثیر خاصی نخواهد داشت.
2-Dungeons
هر کدام از Dungeon های Mythic یا Mythic +، مقادیر بسیار زیادی از AP را به شما اعطا میکنند. همچنین با توجه به تغییرات پچ ۷.۲ ، دانجنهای Mythic + به شما مقادیر بسیار زیادی از AP را اعطا میکنند، چرا که مبنای اعطای AP برای این دانجنها تغییر کرده است و اصلا اهمیتی ندارد که چه تعداد دشمن را در آن از پای در میآورید؛چرا که میزان AP دریافتی شما همیشه ثابت خواهد بود.
بهتر است تا زمانی که به دانجنها مسلط نشدهاید، از دو دانجن Halls of Valor و Cathedral of Eternal Night دوری کنید؛ این دو دانجن جزئی از سختترین قسمتهای بازی هستند.
3- انجام ماموریت
انجام ماموریتهای روزانه دنیای وارکرفت یا بعضی از ماموریتهای اندکی سخت، مقادیر بسیار زیادی از AP را تولید میکند.
۴- PvP
بله! وارد شدن به Battleground یا Arena و از پای درآوردن دشمنان نیز به شما مقادیر بسیار زیادی از AP را اعطا میکند. در حقیقت میزان AP به دست آمده از این روش، از تمام روشهای مذکور بیشتر است ( در صورتی که بتوانید در نبرد خودی نشان داده و تعداد زیادی دشمن را از پای در بیاورید)
حال که به طور کلی با مفهوم AP آشنا شدید؛به سراغ مقدمات لازم برای انجام Raid یا Dungeon ها میرویم.
آماده باشید!
از آنجایی که فرآیند Raid و یا ماموریت Dungeon میتواند بسیار طاقتفرسا و سخت باشد، بهتر است که برای هر موقعیتی آماده باشید.
در وهله اول بهتر است که Potion های مختلفی را برای شروع ماموریت آماده کنید. برای مثال کاراکترهای DPS بهتر است از Potion of Prolonged استفاده کنند تا میزان سلامت و توانایی آنها افزایش پیدا کند. همچنین شفابخشها نیز میتوانند از Leytorrent Potion یا Ancient Mana Potion استفاده کنند.
البته استفاده از نوشیدنیهای فوق کاملا سلیقهای بوده و انتخاب آن به عهده کاربر خواهد بود.
داشتن غذا برای بهبود سطح سلامت نیز یکی از مهمترین عواملی است که نباید آن را فراموش کرد. در صورت نداشتن غذا و در دسترس نبودن شفابخش، مرگ شما حتمی است. بهترین غذایی که میتوانید با خود به Raid ببرید، بدون شک Lavish Suramar Feast است که میتواند سطح سلامت شما را به سرعت افزایش دهد. دقت داشته باشید که برای خوردن غذا، باید ۱۰ ثانیه بدون حرکت باشید تا بتوانید از مزیتهای آن بهره ببرید.
اهمیت تغییر دادن Key Binding
بعد از سطح ۳۰، کاراکتر شما احتمالا دارای ۱۲ قابلیت مختلف خواهد بود که به صورت خودکار، روی عددهای ۱ الی ۰ کیبورد قرار گرفتهاند. از آنجایی که دسترسی به کلیدی مثل ۸ چندان در حین بازی ساده نیست، بهتر است هرچه سریعتر به سراغ تغییر آنها بروید. بسیاری از کاربران بازیهای MMORPG از موسهای ۱۲ کلیده استفاده میکنند که با استفاده از آن، میتوانند تمامی قابلیتهای کاراکتر را روی موس قرار دهند. همچنین در صورتی که کیبورد شما دارای کلیدهای Macro است، بهتر است نیمی از قابلیتهای کاراکترتان را به آن کلید ها اختصاص دهید.
همچنین کلیدهای ERFTGCVXQ نیز در این بازی کاربرد خاصی ندارند و میتوانید قابلیتهای کاراکتر را روی این کلیدها بارگذاری کنید.
افزونههای کاربردی
ElvUi
با استفاده از این افزونه میتوانید تمامی قسمتهای رابط کاربری بازی را تغییر داده، کوچکتر و یا بزرگتر کنید. همچنین اگر از مانیتورهای فوق عریض استفاده میکنید، استفاده از این افزونه برای شما الزامی است. دقت داشته باشید که افزونه مورد نظر به طور کلی رابط کاربری بازی را تغییر میدهد و به همین دلیل، احتمالا شاهد ۱۰-۱۵ درصد افزایش میزان استفاده از CPU خواهید بود.در صورتی که با حداقل سیستم مورد نیاز به تجربه این بازی میپردازید، بهتر است بیخیال این افزونه بشوید.
Big Boss Mods یا Deadly Boss Mods
دقت داشته باشید که دو افزونه ذکر شده دقیقا یک کار را انجام میدهند و نیازی به نصب هر دو نیست. این افزونه فرآیند از پای درآوردن Boss ها را بسیار راحتتر میکند. با استفاده از آن میتوانید وضعیت همتیمی هایتان را زیر نظر داشته و همچنین از نقطه ضعفها و قوتهای باس مورد نظر آگاه شوید.
Details! یا Skada Damage Meter یا Recount
با استفاده از این افزونه میتوانید اطلاعات کاملی از تمامی قابلیتهای تمامی کاراکترها به دست بیاورید. برای مثال میتوانید قدرت وارد کردن دمیج، شفابخشی یا تانک بودن تیم خود را بررسی کرده و بعد از آن به سراغ یک باس یا Raid بروید. از نظر امکانات، افزونه Details! گزینه بهتری محسوب میشود.
Gnosis یا Quartz
با استفاده از این افزونهها میتوانید نوار Cast خود را به طور کلی تغییر دهید. این افزونه بیشتر برای کلاس های Mage و Ranged DPS طراحی شده است؛ چرا که این دو کلاس تعداد بسیار زیادی قابلیت داشته که نیاز به داشتن یک نوار Cast جدید را دو چندان میکند.
بهتر است نرمافزاری برای صحبت با همتیمی هایتان را انتخاب کنید
از آنجایی که فرآیند Raid بسیار پیچیده بوده و نیاز به عکس العمل سریع دارد، استفاده از چت درون گیم چندان راه مناسبی برای ارتباط با همتیمی هایتان نیست. بهتر است که با استفاده از نرم افزاری مانند Discord یا Team Speak به مکالمه با همتیمی های خود بپردازید.
Battle Ground یا Arena بخش PvP
این قسمت از نظر نویسنده، جذابترین قسمت بازی World of Warcraft است. با ورود به هر Arena یا Battleground، شما در مقابل بازیکنان تیم حریف قرار گرفته و به مبارزه با آنها میپردازید. بدون شک بهترین NPC های بازی توانایی نشان دادن واکنش شبیه به بازیکنان واقعی را ندارند و همین موضوع باعث جذابیت این قسمت از بازی شده است.
مجهز شوید
داشتن افزونههایی زیر برای داشتن تجربهای کامل از بخش PvP بازی، کاملا ضروری است.
Gladius/Sarena
با استفاده از این افزونه میتوانید دشمنان روبروی خود را به راحتی بشناسید. این افزونه میتواند کلاس، Spec و میزان قدرت دشمنان را بسنجد و همین موضوع به شما برتری بسیار زیادی در مبارزات اعطا خواهد کرد. فرار از تیمی که نمیتوانید شکستش بدهید، بهترین استراتژی در مبارزات PvP است.
OmniBar
این افزونه زمان مورد نیاز برای شارژ شدن قابلیتهای حریف را به شما نشان میدهد. با استفاده از این افزونه میتوانید دشمنان را غافلگیر کرده و برتری استراتژیک خوبی را نسبت به آنها کسب کنید.
PartyAbilityBars
با استفاده از این افزونه میتوانید زمان مورد نیاز برای آماده شدن قابلیتهای همتیمی هایتان را مشاهده کنید.
قابلیتهای مهم در نبردهای PvP
چند قابلیت بسیار خاص در نبردهای بازیکن در برابر بازیکن کاربرد زیادی دارند. در ادامه به بررسی این قابلیتها خواهیم پرداخت.
Polymorph
این قابلیت که برای کلاس Mage در دسترس است، میتواند بازیکن کلیدی تیم حریف شما را برای مدت زیادی از کار بیندازد. برای مثال در صورت استفاده از این قابلیت روی شفابخش تیمحریف، فرصت محدودی را برای همتیمی ها آماده کرده که بقیه اعضای تیم حریف را به سرعت از بین ببرند.
Mass Dispel
این قابلیت متعلق به کلاس Priest بوده و میتواند در شعاعی ۱۰ متری، تمامی جادوهای فعال را از بین ببرد. این قابلیت زمانی قدرت خود را نشان میدهد که در یک منطقه نبرد، دشمن تعداد زیادی جادوی پشتیبانی کننده استفاده کرده است؛ با استفاده از این قابلیت میتوانید تمامی Buff های موجود در تیم حریف را نیز از بین ببرید.
Mind Control
با استفاده از قابلیت، میتوانید برای مدت کوتاهی کنترل یکی از دشمنان را از وی گرفته و او را به کام مرگ بکشانید. دقت داشته باشید که این قابلیت در اوایل بازی (تا پیش از سطح ۴۴) کاربردی بوده و پس از آن استفاده خاصی نخواهد داشت.
Psychic Scream
در صورتی که تحت حمله کاراکترهای Melee دشمن هستید، میتوانید با استفاده از این قابلیت آنها را به مدت ۸ ثانیه از خود فراری بدهید. این قابلیت زمانی کاربردی است که نیاز به فرار از یک موقعیت داشته و یا قصد شکار دشمنان به صورت تکی را دارید. در صورتی که در حین استفاده از این قابلیت به دشمن ضربهای وارد کنید، اثر آن از بین خواهد رفت.
Divine Shield
از Divine Shield میتوان به عنوان یکی از مهمترین قابلیتهای کلاس Paladin نام برد. با استفاده از آن، هیچ کاراکتری نمیتواند تا ۱۰ ثانیه به Paladin مورد نظر ضربهای وارد کند. از آنجایی که سرعت آماده شدن دوباره این قابلیت ۱ دقیقه است، زمان بندی استفاده از آن اهمیت بالایی دارد.
Cyclone
این قابلیت مخصوص کلاس Druid بوده و با استفاده از آن میتوان یکی از دشمنان را به مدت ۶ ثانیه به طور کلی از صحنه نبرد خارج کرد. این قابلیت که دشمن را به هوا میفرستد، میتواند برای شکار فرد در حال فرار نیز استفاده شود.
IceBlock
این قابلیت مختص کلاس Mage بوده و با استفاده از آن، خود را به مدت ۱۰ ثانیه در یخ قرار داده و تمام ضربات دریافتی را بلوکه خواهید کرد. زمان ۴ دقیقه پر شدن دوباره این قابلیت، اهمیت استفاده در زمان درست را گوشزد میکند.
قابلیتهای ذکر شده در بالا، تنها بخشی از قابلیتهای بسیار مهمی است که کلاسهای مختلف بازی World of Warcraft در نبردهای PvP استفاده میکنند. این در حالی است که در این بازی، هر قابلیت میتواند توسط قابلیتی دیگر خنثی شود و این موضوع، اهمیت آشنایی با کلاسهای مختلف بازی را نشان میدهد. از آنجایی که روند نبردهای PvP بسیار سریع دنبال میشود، شما به سرعت میتوانید با کلاسها و قابلیتهای آنها آشنا شده و راهکارهایی برای مبارزه با آنها را پیدا کنید.
همچنین بازی World of Warcraft به افرادی که بیشتر وقت خود را به نبردهای PvP اختصاص میدهند، جوایز ویژهای را اهدا میکند. به صورت ماهانه، آیتمهای تزئینی گرانقیمتی به نفرات برتر هر Arena اهدا میشود که کاربران میتوانند آنها در فروشگاههای درون بازی فروخته و یا با استفاده از آنها، قدرت خود در نبردهای PvP را به رخ دیگر بازیکنان بکشند.
البته با گذشت ۱۵ سال، تجربه این بازی همانند گذشته به سادگی نیست و پیچیدگی آن با هر بروزرسانی، بیشتر شده است. آخرین بسته الحاقی این بازی با نام Shadowland، اواسط تابستان امسال عرضه خواهد شد و چند حالت جدید به بازی اضافه خواهد کرد.بهتر است بدانید که با عرضه این بسته الحاقی، فرآیند پیشرفت در بازی بسیار سریعتر میشود و به طور کلی سیستم جدیدی برای ارتقای سطح به بازی اضافه میشود، به همین دلیل بهتر است تا زمان عرضه این بسته الحاقی، به تفریح و یا یادگیری اصول بازی بپردازید و پس از عرضه این بروزرسانی، به سراغ کاراکتر مورد علاقه خود بروید.
بسته الحاقی جدید، حداقل سطح کاربران را به LVL 60 کاهش میدهد. از این پس کاربران در ۱۰ سطح ابتدایی بازی به سرزمینی به نام Exile's Reach منتقل میشوند. پس از سطح ۱۰، وارد ماجراجوییهای بسته الحاقی Battle for Azeroth شده و پس از سطح ۵۰، بالاخره اجازه ورود به سرزمینهای بسته الحاقی Shadowland را پیدا خواهند کرد. لازم به ذکر است که بالاترین سطح فعلی تعیین شده در پچ Battle for Azeroth، سطح ۱۱۰ تعیین شده است.
تمامی موارد موجود در این آموزش در بازی World of Warcraft Classic نیز قابل اجرا هستند. تنها یک تفاوت عمده بین این دو بازی وجود دارد؛ اینکه کاراکتر شما تنها در سروری که آنرا آغاز کردهاید،وجود خواهد داشت و قابل انتقال به سرورهای دیگر، حداقل به صورت رایگان نیست. همچنین سرورهای این بازی نسبت به نسخه اصلی دارای بخشهای PvP (بازیکن در برابر بازیکن) بیشتری هستند و این موضوع بهاین معنی است که هر لحظه امکان دارد مورد حمله دیگر افراد قرار بگیرید. البته این موضوع در عین حال باعث جذابتر شدن گیمپلی این بازی میشود.
در بخش نخست این مقاله قصد داریم به اصطلاحات رایج این بازی بپردازیم. دانستن این اطلاعات به صورت کلی کاربرد خاصی در گیمپلی بازی ندارد؛ ولی از آنجایی که بازی World of Warcraft عنوانی به شدت تیمی است، ندانستن خیلی از اصطلاحات باعث سختتر شدن ارتباط شما با دیگر بازیکنان فعال سرور میشود. همچنین بسیاری از اصطلاحات درج شده در ادامه، در اکثر بازیهای آنلاین نیز کاربردی بوده و در ارتباط با دیگر بازیکنان به کمک شما خواهد آمد.
Add-on : یک برنامه ساده که بازی اضافه شده تا بعضی از کارهای روتین را سادهتر کند. برای مثال یک Add-on یا افزونه برای انجام راحتتر ماموریتها وجود دارد. یا افزونهای دیگر میتواند رابط کاربری بازی را تغییر دهد!
AoE : این کلمه مخفف Area of Effect به معنای محل تحت تاثیر است. بسیاری از قابلیتهای کاراکتر شما یک منطقه خاص را هدف قرار میدهد که به آن AoE میگویند.
AFK : مخفف Away From Keyboard که به معنی دور از کیبورد میباشد. این اصطلاح به این معنی است که بازیکن مورد نظر پشت سیستم نیست !
Aggro : خلاصه کلمه Aggressive بوده و به معنای بازی کردن به صورت تهاجمی است. برای مثال اگر همتیمیهای شما از این کلمه استفاده کنند، یعنی قصد دارند که به مکان مورد نظر با تمام قوا حمله کنند.
Ankh : یکی از قابلیتهای کلاس Shaman است که میتواند همتیمی ها را از دنیای مردهها بازگرداند.
BC: در بازی World of Warcraft کلمه BC مخفف Burning Crusade است. این اسم اولین بسته الحاقی این بازی است.
Blizz : به اسم شرکت سازنده بازی یعنی Blizzard اشاره دارد.
Boss : به دشمنان سختجان شما در بازی گفته میشود. در حقیقت معادل فارسی این کلمه همان غول مرحله آخر است!
BRB: مخفف جمله Be Right Back است. این جمله به معنای “به زودی باز میگردم” است!
Bot : یک برنامه کامپیوتری که میتواند کارهای روتین انسان را انجام دهد. بسیاری از افراد برای جمع آوری منابع به صورت خودکار، از بات استفاده میکنند. البته بلیزارد قوانین سختگیرانهای در این مورد داشته و امکان استفاده از باتها در نسخههای جدید بسیار کمتر شده است.
Buff: یک قابلیت مثبت که میتوانید با آن همتیمیها را تقویت کنید. در حقیقت هر قابلیتی که به کار هم پیمانان بیاید، Buff نام دارد.
Camping: به کمین کردن برای شکار یک دشمن، Camping میگویند!
Caster: به کاراکترهایی که برای ضربه زدن به دشمن از جادو استفاده میکنند، Caster میگویند.
CD : مخفف کلمه Cooldown بوده و به معنی زمان مورد نیاز برای شارژ شدن یک قابلیت است.
Conquest Points : در صورت شرکت در رویداد های PvP، بازی World of Warcraft به عنوان پاداش به شما ارزی را ارائه میدهد که به آن Conquest Points میگویند. با استفاده از این ارز میتوانید آیتمهای بسیار مهمی را از فروشگاههای سرتاسر دنیای بازی خریداری کنید.
Critters: به طور کلی معنی این کلمه سیاهی لشگر است. موجودات غیر تهاجمی که در سرتاسر دنیای وارکرفت پخش شدهاند و با یک ضربه کشته میشوند.
DC: مخفف کلمه Disconnect بوده و به معنای قطع شدن اتصال اینترنت است.
Debuff: این کلمه در نقطه مقابل Buff قرار میگیرد و به معنای از بین بردن اثر مثبت همتیمی هاست.
DK: مخفف کلمه Death Night، یکی از کلاس های بازی است.
DMG : مخفف کلمه Damage بوده و به معنای وارد کردن ضربه به دشمن است.
DnD: مخفف کلمه Do Not Disturb بوده و به معنای “مزاحم نشوید” است!
DPS: مخفف کلمه Damage Per Second بوده و به معنای ضربه وارد شده در ثانیه است. همچنین به کاراکترهایی که میزان ضربه بسیار زیادی را در زمان کم به دشمن وارد میکنند، DPS گفته میشود. برای مثال کاراکتر کلاس Mage میتواند تبدیل به یک DPS بسیار قدرتمند بشود.
Drop: به آیتمهایی که از موجودات کشته شده بدست میآورید، Drop میگویند.
Exploit: به استفاده از یک ایراد در ساختار بازی به نفع خود، Exploit میگویند. اصولا استفاده از این ایرادات باعث بسته شدن حساب کاربری شما خواهد شد.
Farming: به کشتن موجودات مختلف برای بدست آوردن منابع، Farming میگویند. اصولا پروسه فارم کردن همیشه یک پروسه تکراری است، چرا که هدف نهایی بدست آوردن منابع است.
FPS: به میزان فریمریت تولیدی توسط کارت گرافیک شما، Frame Per Second یا FPS گفته میشود. این اصطلاح مربوط به قدرت کارت گرافیک در اجرای بازیها بوده و ارتباطی با خود بازی ندارد.
GG: مخفف کلمه Good Game بوده و به نشانه احترام به حریف، در پایان هر دست از بازی گفته میشود.
Guild: در بازی World of Warcraft به معنای قبیله بوده و محلی برای گردهم آمدن بازیکنان است.
HF: مخفف جمله Have Fun بوده و برای احترام به طرف مقابل در اول مسابقه گفته میشود.
HOR : مخفف کلمه Hall of Reflection است. این مکان به عنوان پایتخت Lich King شناخته میشود و تاج و تخت یخی نیز در این مکان قرار گرفته است.
IDC: مخفف کلمه i Don’t Care به معنای اهمیت ندادن است.
IDK: مخفف کلمه I Don’t Know به معنای ندانستن است.
IRL : مخفف کلمه In Real Life و به معنای هر چیزی در درون دنیای واقعی است.
Kite: به معنای خارج کردن یکی از Boss ها یا نیروهای دشمن است. همچنین بعضی اوقات به کشتن همان نیرو نیز اشاره دارد.
Latency : این کلمه معیاری برای سنجش کیفیت اینترنت بوده و ارتباطی به مفاهیم بازی World of Warcraft ندارد. این کلمه به میزان تاخیر یک اینترنت برای ارسال و دریافت اطلاعات از سرور اشاره دارد.
Loot: به غارت کردن جنازههای کشته شده توسط شما، لوت کردن میگویند. کل این فرآیند به معنی به دست آوردن منابع جدید از روی جنازه دشمنانتان است.
MMO : مخفف کلمه Massively Multiplayer Online است. این کلمه به سبک بازیهایی همانند World of Warcraft گفته میشود که در آن، بازیکنان زیادی به یک سرور وصل شده و به صورت آزادانه به رقابت با یکدیگر میپردازند.
NPC: مخفف کلمه Non-Player Character بوده و به کاراکترهایی در بازی الطاق میشود که توسط کامپیوتر کنترل میشوند.
Nerf : قابلیتهایی که توسط سازندگان بازی ضعیف میشوند، به اصطلاح Nerf شدهاند.
Noob: به کاربران ضعیف و بی تجربه الطاق میشود. همچنین بعضی اوقات از این کلمه برای تمسخر افراد نیز استفاده میشود.(تنها در صورتی که سطح فرد مورد نظر با سطح مهارت وی همخوانی نداشته باشد)
MMORPG: مخفف کلمه Massively Multiplayer Online Role Playing Game بوده و به معنای بازیهای نقش آفرینی آنلاین شبیه به همین بازی است.
Nuke: به قابلیتهایی که میتوانند در یک ثانیه مقدار بسیار زیادی ضربه را به دشمن وارد کنند، Nuke گفته میشود. همچنین به کلاسهایی که دارای این قابلیت هستند، Nuker گفته میشود.
Party : به گروه کوچکی از افراد همتیمی میگویند که بازی را به صورت دسته جمعی تجربه میکنند.
Patch : به بروزرسانیهای بازی در جهت رفع ایرادات و یا اضافه کردن قابلیتهای جدید، Patch یا وصله میگویند.
Pew Pew : به طور کلی کاراکترهایی که به دشمن ضربه وارد میکنند را کاراکترهای Pew Pew مینامند! (در زبان انگلیسی کلمه Pew Pew به صدای تفنگ گفته میشود!)
PowerLeveling: بعضی از افراد به جای تمرکز برای به دست آوردن آیتمهای مختلف، مستقیما به سراغ بالا بردن سطح خود در پایینترین زمان ممکن میروند. به این فرآیند Power Leveling میگویند! اصولا افرادی که از این متد استفاده میکنند، به تمام مکانیزمهای بازی مسلط بوده و فقط سعی دارند که یک کاراکتر جدید را به سرعت به آخرین سطح ممکن برسانند.
PTR: مخفف کلمه Public Test Realm بوده و به سرورهایی الطاق میشود که در آن، جزئیات بروزرسانی جدید تست شده تا پیش از ارائه نهایی، مشکلات آن برطرف شود.
PvE: مخفف Player vs Environment است که به نبردهای میان بازیکن و نیروهای تحت کنترل کامپیوتر گفته میشود.
PvP: مخفف کلمه Player vs Player بوده و به نبرد میان بازیکنان گفته میشود.
Raid: در این بازی، به چند Party مختلف که یک ماموریت یکسان را دنبال میکنند، گروه Raid میگویند.
Spec: به قابلیتهای موجود در بخش مهارتهای کاراکتر گفته میشود. بازیکنان بازی World of Warcraft میتوانند در مهارتهای خاصی سرمایهگذاری کرده تا قدرت کاراکتر خود را در آن بخش افزایش دهند.
Tank : به کاراکترهایی که میتوانند میزان ضربه بسیار زیادی را تحمل کنند، تانک میگویند. این اصطلاح برای تمامی بازیهای نقش آفرینی استفاده میشود.
Threat : این کلمه در معنای لغوی به معنای تهدید است. در بازی World of Warcraft در زمان نبرد با Boss ها و دیگر موجودات موجود در دنیای بازی، آنها همیشه به قویترین دشمن با بالاترین Threat حمله میکنند. به همین دلیل این موضوع اهمیت زیادی دارد که بدانید پیش از حمله به یک باس، کدام یکی از بازیکنان شما بالاترین سطح Threat را دارند.
Vanilla Wow: به نخستین نسخه از بازی World of Warcraft گفته میشود. در حقیقت بازی World of Warcraft Classic بازسازی کننده تجربه Wow Vanilla است.
Wotlk: مخفف کلمه Wraith of the Lich King بوده و به دومین بسته الحاقی این بازی اشاره دارد.
WoW: مخفف کلمه World of Warcraft بوده و به اسم بازی اشاره دارد.
حال که با اصطلاحات پرکاربرد این بازی آشنا شدهاید، به سراغ ساخت کاراکتر رفته و قسمتهای مهم آن را برای شما شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
ساخت اولین کاراکتر
این که بدانید انتخاب کاراکتر، تا چه حد در آینده تجربه شما تاثیر خواهد داشت، موردی بسیار ضروری است. در حقیقت سختترین انتخاب در این بازی، انتخاب کاراکتری است که با سبک آن راحتتر خود را وفق میدهید. همچنین انتخاب سرور نیز یکی از مهمترین قسمتهای ابتدایی بازی است؛ مطمئنا انتخاب یک سرور شلوغ باعث میشود که در ساعاتی از روز برای ورود به سرور مجبور به صبر کردن در صف باشید و یا این که با انتخاب سرور خلوت، احتمالا مشکل زیادی برای انجام ماموریتهای PvP خواهید داشت. اگر هم که با دوستانتان قصد دارید این بازی را تجربه کنید، حتما به موضوع انتخاب سرور توجه داشته باشید؛ چرا که در صورت عدم انتخاب سرور یکسان، نمیتوانید کاراکتر آنها را ببینید و به تجربه این عنوان به صورت گروهی بپردازید.
همچنین بالانس بین دو تیم Horde و Alliance اهمیت خاصی ندارد؛ چرا که حالا بازی World of Warcarft از رویدادهای بین سروری برای مسابقات PvP استفاده میکند و در حقیقت هیچوقت مشکلی برای پیدا کردن حریف نخواهید داشت؛ تنها در صورتی برای پیدا کردن رویدادهای PvP مشکل خواهید داشت که سرور خود را خلوت انتخاب کرده باشید.
انتخاب کلاس (Class) نیز یکی از مسائلی است که بهتر است در آن سلیقهای عمل کنید، چرا که در نهایت قرار است مدت زیادی را با این کاراکتر صرف کنید.۱۲ کلاس اصلی بازی World of Warcraft هرکدام قدرتهای منحصربه فرد خود را دارند و انتخاب کلاس بیشتر به سبک مورد علاقه بازی شما بستگی دارد. برای مثال اگر دوست دارید که نبردها را رهبری کنید، بهتر است کلاس تانک را شروع کنید، چرا که آنها خط مقدم جنگ را تشکیل میدهند. یا اگر علاقه به زنده نگه داشتن و پشتیبانی نیروها دارید، بهتر است به سراغ Druid یا Shamans ها بروید. بهتر است در ابتدا با هر کاراکتر و کلاسی که دوست دارید شروع کرده و به دنبال جزئیات این انتخاب نباشید؛ چرا که در انتخاب نژاد نیز موضوع سلیقه حرف اول را میزند. برای راحتی در انتخاب، در ادامه به معرفی مختصر کلاسهای بازی میپردازیم.
البته دقت کنید که در صورتی که میخواهید با دوستانتان به تجربه این عنوان بپردازید، باید نژاد یکسانی را انتخاب کنید تا بتوانید در یک مکان یکسان، بازی خود را شروع کنید. برای مثال کاربرانی که نژاد Undead را انتخاب کرده باشند، همه در یک سرزمین بازی خود را شروع میکنند.
کلاسهای بازی
لازم است بدانید که هر کدام از کلاسها، معیاری برای سنجش کاربرد کاراکتر در جنگ دارند که به آنها تخصص (Specialization) میگویند. این تخصصها در سه گروه وارد کردن ضربه (DPS)، شفادهندگی(Heal) و تانک (Tank) طبقه بندی میشوند. همچنین نزدیکزن بودن(Melee) یا دور زن بودن کاراکتر (Ranged) نیز تاثیر زیادی در سبک و نحوه بازی دارد.
دقت داشته باشید که در صورت انتخاب یک کلاس، میتوانید بعدا نقش خود در مبارزات را عوض کنید. برای مثال کلاس Monk هم میتواند در نقش تانک ظاهر شده و هم میتواند با اندکی تغییر سبک، در نقش یک DPS بازی کند! به همین دلیل بهتر است زودتر به سراغ بازی بروید و خود را بیش از اندازه درگیر انتخاب کاراکتر نکنید.
شما با افزایش هر سطح، میتوانید قابلیتهای جدیدی را به کاراکتر خود اضافه کنید؛دقت داشته باشید که انتخاب نقش شما در نبردها، منوط به سرمایه گذاری در Spec مناسب است. برای مثال در صورتی که میخواهید کاراکتر Warrior خود را به یک جنگجو تبدیل کنید، باید تمام امتیازات به دست آمده از افزایش سطح را در Spec دمیج این کاراکتر خرج کنید.
Warriors
جنگجویان قدرتمندی هستند که همیشه در خط اول نبرد حضور دارند.این کلاس یک Spec برای تبدیل شدن به تانک و دو Spec برای تبدیل شدن به یک قهرمان DPS را دارد.
Paladins
این کلاس تمامی نیروی خود را از جادوی روشنایی میگیرد. به همین دلیل میتوانید آن را تبدیل به یک شفادهنده فوقالعاده کنید. همچنین گزینه DPS و تانک نیز برای این کلاس قابل دسترس است.
Hunters
این کلاس میتواند کاراکتر شما را به یک Ranged DPS و Melee DPS تبدیل کند. همچنین میتوانید حیوانات وحشی را رام کرده تا در کنار شما بجنگند..این کلاس داری سه Spec در زمینه وارد کردن ضربه به دشمنان است.
Rogues
مخفی کاری و خنجر زدن از پشت قابلیت اصلی این کلاس است. بهتر است این کاراکتر را به یک Melee DPS تبدیل کنید.
Priests
دو راه بسیار متفاوت برای پیشبرد این کلاس وجود دارد.میتوانید به طور کلی خود را وقف تیمکرده و آن را تبدیل به یکی از قدرتمندترین شفادهندههای بازی کرده و یا به یک Ranged DPS بیرحم تبدیل شوید. در هر دو صورت، بهتر است که در کنار خود یک کاراکتر تانک نیز داشته باشید، چرا که Priest ها به راحتی در نبردها کشته میشوند.
Shamans
از کاراکترهای این کلاس به عنوان کنترل کنندگان عناصر هستی یاد میشود. این کلاس دارای دو Spec برای تبدیل شدن به یک DPS و یک Spec شفادهندگی است.
Mages
بهتر است از این کلاس به عنوان یک Ranged DPS استفاده شود. در صورتی که به تنهایی قصد تجربه این بازی را دارید، تجربه بازی با این کلاس تا سطح ۵۰ اندکی سخت خواهد بود. البته بعد از این سطح کلاس Mage میتواند یکی بیشترین مقادیر ممکن ضربه را به دشمن وارد کند. همچنین از نظر قدرت شفابخشی نیز این کلاس در رده بالایی قرار میگیرد.
Warlocks
با قابلیت احضار شیاطین و جادوهای آتشین، بهتر است این کلاس به یک Ranged DPS تبدیل کنید. با وجود دو Spec برای تبدیل شدن به یک DPS قدرتمند، بهتر است تمام امتیازات خود را در این زمینه خرج کنید.
Monks
با توجه به وجود تعداد زیاد قابلیتهای موجود در این کلاس، میتوانید به عنوان شفابخش، تانک یا Melee DPS از آن استفاده کنید.در حقیقت سبک بازی شما میتواند تعیین کننده نحوه تجربه این کلاس باشد.
Druids
شما در قالب یک Druid میتوانید هر نقش ممکن در بازی را تجربه کنید. در عین حالی که میتوان با این کلاس یکی از بهترین شفابخش ها را ساخت، میتوان با تغییر سبک، به یکی از بهترین تانکهای بازی نیز رسید! همچنین میتوانید در این کاراکتر به فرم حیوانی درآمده و قابلیتهای جدیدی به دست بیاورید. برای مثال فرم حیوانی گربه، به شما اجازه مخفیکاری میدهد و حالت انسان این کاراکتر، یکی از بهترین شفابخشهای بازی است.
Demon Hunters
استفاده کنندگان از جادوی سیاه، میتوانند به Melee DPS یا تانک تبدیل شوند. در حال حاضر برای تجربه این کلاس باید در همان سرور، یک کاراکتر سطح ۹۸ داشته باشید.
Death Knights
به عنوان خدمتگزاران آزاد شده Lich King، میتوانید آنها را تبدیل به یکی از قویترین کلاسهای تانک و یا Ranged DPS تبدیل کنید. در حال حاضر برای تجربه این کلاس، باید یک کاراکتر سطح ۵۵ در همان سرور داشته باشید.
دقت داشته باشید که در حال حاضر و برای یک کاربر تازه کار، هیچ اهمیت خاصی ندارد که با کدام کلاس یا نژاد بازی را شروع میکند. در حقیقت تا زمانی که بر تمامی مکانیزمهای بازی مسلط نشدهاید و کلاسهای مختلف را نشناختهاید، هیچ اهمیتی ندارد که کدامیک را انتخاب میکنید. با توجه به درجه سختی و قدرت اول بازی، بهتر است با کلاس Paladin یا Druid شروع کرده تا بتوانید خیلی سریع و راحت به تمامی المانهای بازی مسلط شوید؛ چرا که روند انجام ماموریتهای ابتدای بازی برای این دو کلاس نسبت به دیگر کلاسها، اندکی راحتتر پیش میرود.
اما در صورتی که قصد دارید به صورت تخصصی کلاس خود را انتخاب کنید، دوازده ویدیوی ۲۵ دقیقهای این کانال یوتیوب توضیحات کاملی درباره هر کلاس را ارائه میدهد.
در ادامه قصد داریم به نکات مهم در زمینه گیمپلی این بازی پرداخته و چند ابزار برای تجربه بهتر این بازی معرفی کنیم. با ما همراه باشید.
ورود به دنیای وارکرفت
بعد از رد کردن مراحل خستهکننده ساخت کاراکتر، حالا باید اولین قدمهای خود را در دنیای وارکرفت بردارید. در صورتی که بازی را به تازگی خریداری کرده باشید، یک Token به عنوان پاداش این خرید به شما تعلق میگیرد که با استفاده از آن میتوانید یکی از کاراکترهای خود را به سطح ۱۱۰ برسانید. البته در صورت شروع بازی در هرکدام از کلاسها و نژادها، تعدادی ماموریت اولیه در بازی وجود دارد که به عنوان راهنما عمل کرده و انجام آنها برای هر فردی اجباری است. از آنجایی که سیستم آموزش و راهنمای بازی در طی سالیان گذشته پیشرفت قابل ملاحضهای داشته است، تقریبا نیاز به هیچ راهنمایی برای انجام ماموریتها نخواهید داشت و همه چیز بسیار ساده طراحی شده است.
دقت داشته باشید که در هنگام قبول کردن ماموریتها، بهتر است تمام متون موجود در آن را بخوانید. دنیای وارکرفت حالا پس از گذشت ۱۵ سال دارای فرهنگ منحصر به فرد خودش است و هر گوشه و کنار آن، پر از اسراری است که منتظرند توسط بازیکنان کشف شوند. در صورتی که به زبان انگلیسی تسلط دارید، از جریان داستانی ماموریتها لذت بسیار زیادی خواهید برد.
پس از به پایان رساندن ماموریتهای اولیه و رسیدن به سطح ۱۰، حالا میتوانید از سرزمین اولیه بازی خارج شده و به گشت و گذار در دنیای وارکرفت بپردازید. تا چند سال پیش، تقسیم بندی سرزمینهای بازی بر اساس سطح بازیکنان بود. برای مثال بازیکنان پایینتر از سطح ۴۶ نمیتوانستند وارد Blasted Land شوند و یا در صورت ورود، توسط اولین دشمنی که با آنها مواجه میشد، کشته میشدند. حال این روند در بازی World of Warcraft به کل عوض شده است. حال درجه سختی تمامی ماموریتهای تمامی سرزمینها، بر اساس سطح شما طراحی شدهاند. این موضوع باعث میشود که دیگر نگرانی خاصی درباره گشت و گذار در سرزمینهای بازی وجود نداشته باشد و همچنین تمرکز کاربر روی بخش داستانی بازی افزایش پیدا کند.
از Level Boost فعلا استفاده نکنید
فرض این مقاله بر این است که شما به تازگی با دنیای وارکرفت آشنا شدهاید و هیچ ایدهای از قابلیتهای هیچکدام از کلاسها ندارید. به دلیل همین موضوع، بهتر است از Token بالا بردن سطح استفاده نکنید. از آنجایی که در بروزرسانی فعلی، حداکثر سطح ۱۱۰ برای کاربران تعیین شده است و ماموریتهای بسته الحاقی جدید که با نام Battle for Azeroth شناخته میشود نیز از همین سطح شروع میشوند، شما به محتوای خریداری شده دسترسی نخواهید داشت. البته از آنجایی که هنوز با اصول بازی آشنا نیستید، احتمالا در سرزمین Azeroth هم چندان کاری از پیش نخواهید برد. به همین خاطر بهتر است اول کلاس مورد علاقه خود را پیدا کرده و پس از آن به سراغ ارتقای کاراکتر به سطح ۱۱۰ بروید.
البته زیاد نگران این موضوع نباشید، رسیدن به بالاترین سطح یکی از زیباترین تجربههای بازی World of Warcraft است و مطمئنا از هر لحظه آن لذت خواهید برد. داشتن چندین کاراکتر در دنیای وارکرفت یک اتفاق کاملا معمولی است و بسیاری از کاربران بارها و بارها کاراکترهای مختلفی را به سطح ۱۱۰ رساندهاند.
آیا Battle for Azeroth ارزش خرید دارد یا مستقیما به سراغ Shadowlands برویم؟
در زمان نگارش این مقاله، تقریبا ۶ ماه تا عرضه نهایی بسته الحاقی Shadowland باقی مانده است. همین موضوع باعث میشود که شما راهی جز خریداری این بسته الحاقی نداشته باشید. اما آیا این بسته الحاقی ارزش ۳۱ دلار را دارد ؟
تا چند سال پیش، هر بسته الحاقی بازی World of Warcraft تقریبا صدها و یا شاید هزاران ساعت محتوای جذاب را به بازی اضافه میکرد. در حقیقت شرکت بلیزارد در ابتدای راه این بازی، تمام درآمد حاصل از این عنوان را صرف توسعه آن میکرد؛ حال این روند اندکی تغییر کرده است، چرا که دنیای بازی آنقدر وسیع و حجیم شده که از نظر مهندسین بلیزارد، اضافه کردن بخشهای داستانی عظیم تنها باعث پیچیدهتر شدن بازی میشود.
در ابتدای راه Battle for Azeroth، بسیاری از باگهای ریز و درشت تجربه کاربری این بسته الحاقی را تحت تاثیر خود قرار داده بودند؛ اما حالا با گذشت دو سال از عرضه این پچ، شاهد تکامل آن هستیم و احتمالا کاربران جدید از تجربه این بخش از بازی لذت خواهند برد.
یکی از ایراداتی که به بازی و بستههای الحاقی جدید آن گرفته میشود، راحتتر شدن سیستم ارتقای سطح است. در حقیقت در هیچکجای سرزمینهای بازی نمیتوانید دشمن معمولی خاصی را پیدا کنید که بتواند شما را از پای دربیاورد. در حقیقت تا زمانی که وارد Dungen نشده و یا با دیگر بازیکنان به رقابت نپرداختهاید، به هیچ وجه نمیتوانید مهارتهای خود را تست کنید. همچنین با توجه به این که زمینهای چند پچ اولیه بازی (برای مثال Burning Crusade یا Wraith of The Lich King) کاملا بدون تغییر ماندهاند، کاربر نمیتواند از طریق سرزمینهای این پچ به داستان فعلی بازی برسد. در حقیقت دنبال کردن خط داستانی بازی حالا از همیشه سختتر شده و این موضوع میتواند برای بازیکنان تازهکار اندکی خسته کننده باشد.
حال تصور کنید که به سطح ۹۰ رسیده و وارد دنیای بروزرسانی Warlords of Draenor شدهاید. این بسته الحاقی شما را در زمان دنیای وارکرفت به عقب باز میگرداند و همین موضوع باعث پیچیدهتر شدن داستان بازی میشود. به گفته بلیزارد، این بسته الحاقی برای رفع ابهامات درباره داستان بازی ارائه شده است؛ اما بسیاری معتقدند که این بسته الحاقی تنها برای تبلیغ فیلم وارکرفت (فیلم Warcraft ساخته سال ۲۰۱۶ با میانگین نمرات ۶.۵) ساخته شده و هیچ ارتباطی به روند داستانی بازی ندارد.
البته اوضاع زمانی که به سرزمینهای Battle for Azeroth برسید کمی بهتر میشود. سرزمین مذکور یکی از بهترین Artwork های تاریخ دنیای وارکرفت را پیاده سازی کرده است و تمام شخصیت پردازیهای آن به نحو احسنت انجام شدهاند. همچنین بخش داستانی این سرزمین بهترین مکان برای بالا بردن سطحتان است.
با دیگر کاربران ارتباط برقرار کنید
از آنجایی که بازی World of Warcraft شبیه به یک شبکه اجتماعی است، میتوانید در محیط بازی با تمامی بازیکنان دیگر ارتباط برقرار کرده و حتی با یکدیگر به چت بپردازید. در حقیقت تجربه این بازی به صورت دسته جمعی بسیار لذتبخشتر از تجربه آن به تنهایی است. در بازی میتوانید با استفاده از ابزار Looking for a Party، با دیگر بازیکنان ارتباط برقرار کرده و تیم تشکیل دهید. همچنین قسمت Chat بازی نیز محل بسیار خوبی برای پیدا کردن افراد جدید است. داشتن مهارت صحبت به زبان انگلیسی در حد مبتدی برای ارتباط با دیگر کاربران ضروری است.
یکی دیگر از راههای ارتباط با کاربران، استفاده از فرومها و وبسایتهای بیشمار مرتبط با بازی World of Warcarft است. همچنین سرورهای دیسکورد بیشماری به این بازی اختصاص یافتهاند و میتوانید بازیکنان زیادی را در این نرم افزار پیدا کنید.
اضافه شدن به یک Guild نیز یکی از راههای پیدا کردن همتیمی است. البته پیدا کردن یک Guild خوب با بازیکنان فعال، کار بسیار سختی است؛ اما در صورتی که موفق به این موضوع شدید، تفاوتهای آن بسیار قابل توجه است. برای مثال نبردهای PvP برای شما راحتتر میشوند و همچنین پیدا کردن آیتمها، معامله آن و به دست آوردن قابلیتهای مختلف با استفاده از Guild بسیار راحتتر خواهد بود.
از افزونهها استفاده کنید
از آنجایی که بازی World of Warcarft از افزونههای ساخته شده توسط کاربران پشتیبانی میکند، بهتر است حداکثر استفاده را از این قابلیت ببرید. برای مثال افزونه Bartender 4 میتواند ظاهر رابط کاربری بازی را تغییر داده و استفاده از قابلیتها را برای شما آسانتر کند. یا افزونه Deadly Boss Mods میتواند روند کشتن باسهای بازی را به طرز شگفتانگیزی راحتتر کند. این افزونه نقاط ضعف هر باس بازی را به شما گوشزد میکند و حتی در نشان دادن نقاط ضعف دشمنان نیز به کار میآید!
افزونههای بیشماری برای بازی World of Warcraft ساخته شده است، بدون شک پیدا کردن این مورد نیز کاملا به سلیقه شما بستگی دارد؛ در حقیقت هر قسمتی از رابط کاربری یا گیمپلی بازی را دوست نداشته باشید، میتوانید با استفاده از افزونهها آنرا تغییر دهید.
داستان را فراموش نکنید
داستان دنیای وارکرفت از سال ۱۹۹۴ و با ارائه بازی Warcraft 1 آغاز شده است. در طی این روند داستانی، هزاران کاراکتر وارد این دنیا شدهاند که باعث میشود درک ماهیت کلی و خط داستانی بازی اندکی سخت باشد. به همین خاطر بهتر است به مطالعه درباره داستان این بازی بپردازید یا این ویدیو را مشاهده کنید. در این ویدیو تمامی اتفاقات بزرگ رخ داده در این دنیا گردآوری شدهو تقریبا تمامی جزئیات داستان کلی بازی در این ویدیو بازگو شده است. داستان این بازی در لحظه نگارش این مطلب، شامل ۲۳ رمان میشود. ۷ رمان متعلق به بازی Warcraft و ۱۶ رمان متعلق به بازی World of Warcaft؛ در ادامه به بررسی داستان دنیای وارکرفت خواهیم پرداخت.
مایوس نشوید!
دنیای وارکرفت آنقدر بزرگ و با جزئیات طراحی شده است که بعضی اوقات کاربر از گشت و گذار در این دنیای بی پایان خسته میشود. توصیه ما این است که در ابتدا به سراغ نسخه اصلی رفته و به تجربه آن بپردازید. پس از این که بر تمامی مکانیزمهای گیمپلی بازی مسلط شدید، میتوانید برای تست مهارتهای خود به سراغ World of Warcraft Classic رفته و با دیگر بازیکنان به نبرد بپردازید.
خریداری اکانت بازی World of Warcraft اندکی پیچیدهتر از دیگر بازیهای شرکت بلیزارد است. در این بازی، شما باید اشتراک ماهانه ورود به سرور را تهیه کنید که قیمتی معادل ۱۴.۹۹ دلار خواهد داشت. با خریداری این اشتراک، میتوانید به بازی World of Warcraft Classic نیز دسترسی داشته باشید. همچنین برای داشتن بسته الحاقی Shadowlands نیز باید مبلغ ۳۹.۹۹ دلار را پرداخت کنید.
سیستم پرداخت حق اشتراک به دلیل هزینههای بالای سرورهای بازی و توسعه مداوم این عنوان، توسط شرکت بلیزارد ابداع شده است که از نظر بسیاری از کاربران، روش بسیار موثری محسوب میشود؛ چرا که این شرکت به جای فروش آیتمهای تزئینی و ایجاد تفاوت بین بازیکنان، تصمیم بر فروش اشتراک ماهیانه گرفته است!
راهنمای Dungeon ، PvE و PvP
در ابتدای این مقاله لازم است به این موضوع اشاره شود که لذت بردن شما از بازی همیشه اولویت اول و آخر بوده و بر اساس همین موضوع باید به سراغ دیگر قسمتهای این بازی بروید.
پیش از توضیحات بیشتر درباره بخشهای مختلف این بازی، باید با مفهومی به نام Artifact Power آشنا شوید.
شرکت بلیزارد در طی چند پچ گذشته، قابلیت جدیدی به بازی را اضافه کرده که در آن، بازیکنان میتواند سلاحهای خود را بروزرسانی کرده و قابلیتهای جدیدی را برای آن فعال کنند. بسیاری از آیتمهایی که از طریق لوت کردن جنازه دشمنانتان به دست میآورید، به شما Artifact Power را اعطا میکنند که میتوانید آن را روی اسلحه فعلی پیاده سازی کنید. در صورتی که با اسلحه مذکور به کشتن دشمنان دیگر مشغول شوید، میزان AP اسلحه مورد نظر افزایش پیدا میکند و در صورت ورود به سطح جدید، قابلیت جدیدی را به اسلحه شما اضافه میکند. دقت داشته باشید که AP تنها منحصر به یک اسلحه بوده و قابل انتقال نیست. برای مثال شما با شمشیر خود موفق به کشتن ۵۰ هزار دشمن شدهاید و شمشیر شما میزان AP بسیار زیادی را کسب کرده است. در صورت تعویض این اسلحه با اسلحهای دیگر، دوباره باید به دنبال AP گشته و آن را روی اسلحه جدیدتان پیاده سازی کنید.
دقت داشته باشید که AP شبیه به ارزهای رایج بازی نیست و بیشتر شبیه به تجربه به دست آمده از کشتن دشمنان است.
فارم کردن AP
1- Raid
یکی از بهترین راههای برای به دست آوردن مقادیر زیاد AP، استفاده از قابلیت Raid است. اگر دارای هم تیمیهای خوبی برای شروع عملیات Raid باشید، به راحتی میتوانید با انجام هر Raid، چندین سطح AP خود را بالا ببرید. دقت داشته باشید که کشتن یک باس تکراری با درجه سختی تکراری، تنها یک بار در هفته به شما AP اعطا میکند و از بار دوم به بعد، دیگر تاثیر خاصی نخواهد داشت.
2-Dungeons
هر کدام از Dungeon های Mythic یا Mythic +، مقادیر بسیار زیادی از AP را به شما اعطا میکنند. همچنین با توجه به تغییرات پچ ۷.۲ ، دانجنهای Mythic + به شما مقادیر بسیار زیادی از AP را اعطا میکنند، چرا که مبنای اعطای AP برای این دانجنها تغییر کرده است و اصلا اهمیتی ندارد که چه تعداد دشمن را در آن از پای در میآورید؛چرا که میزان AP دریافتی شما همیشه ثابت خواهد بود.
بهتر است تا زمانی که به دانجنها مسلط نشدهاید، از دو دانجن Halls of Valor و Cathedral of Eternal Night دوری کنید؛ این دو دانجن جزئی از سختترین قسمتهای بازی هستند.
3- انجام ماموریت
انجام ماموریتهای روزانه دنیای وارکرفت یا بعضی از ماموریتهای اندکی سخت، مقادیر بسیار زیادی از AP را تولید میکند.
۴- PvP
بله! وارد شدن به Battleground یا Arena و از پای درآوردن دشمنان نیز به شما مقادیر بسیار زیادی از AP را اعطا میکند. در حقیقت میزان AP به دست آمده از این روش، از تمام روشهای مذکور بیشتر است ( در صورتی که بتوانید در نبرد خودی نشان داده و تعداد زیادی دشمن را از پای در بیاورید)
حال که به طور کلی با مفهوم AP آشنا شدید؛به سراغ مقدمات لازم برای انجام Raid یا Dungeon ها میرویم.
آماده باشید!
از آنجایی که فرآیند Raid و یا ماموریت Dungeon میتواند بسیار طاقتفرسا و سخت باشد، بهتر است که برای هر موقعیتی آماده باشید.
در وهله اول بهتر است که Potion های مختلفی را برای شروع ماموریت آماده کنید. برای مثال کاراکترهای DPS بهتر است از Potion of Prolonged استفاده کنند تا میزان سلامت و توانایی آنها افزایش پیدا کند. همچنین شفابخشها نیز میتوانند از Leytorrent Potion یا Ancient Mana Potion استفاده کنند.
البته استفاده از نوشیدنیهای فوق کاملا سلیقهای بوده و انتخاب آن به عهده کاربر خواهد بود.
داشتن غذا برای بهبود سطح سلامت نیز یکی از مهمترین عواملی است که نباید آن را فراموش کرد. در صورت نداشتن غذا و در دسترس نبودن شفابخش، مرگ شما حتمی است. بهترین غذایی که میتوانید با خود به Raid ببرید، بدون شک Lavish Suramar Feast است که میتواند سطح سلامت شما را به سرعت افزایش دهد. دقت داشته باشید که برای خوردن غذا، باید ۱۰ ثانیه بدون حرکت باشید تا بتوانید از مزیتهای آن بهره ببرید.
اهمیت تغییر دادن Key Binding
بعد از سطح ۳۰، کاراکتر شما احتمالا دارای ۱۲ قابلیت مختلف خواهد بود که به صورت خودکار، روی عددهای ۱ الی ۰ کیبورد قرار گرفتهاند. از آنجایی که دسترسی به کلیدی مثل ۸ چندان در حین بازی ساده نیست، بهتر است هرچه سریعتر به سراغ تغییر آنها بروید. بسیاری از کاربران بازیهای MMORPG از موسهای ۱۲ کلیده استفاده میکنند که با استفاده از آن، میتوانند تمامی قابلیتهای کاراکتر را روی موس قرار دهند. همچنین در صورتی که کیبورد شما دارای کلیدهای Macro است، بهتر است نیمی از قابلیتهای کاراکترتان را به آن کلید ها اختصاص دهید.
همچنین کلیدهای ERFTGCVXQ نیز در این بازی کاربرد خاصی ندارند و میتوانید قابلیتهای کاراکتر را روی این کلیدها بارگذاری کنید.
افزونههای کاربردی
ElvUi
با استفاده از این افزونه میتوانید تمامی قسمتهای رابط کاربری بازی را تغییر داده، کوچکتر و یا بزرگتر کنید. همچنین اگر از مانیتورهای فوق عریض استفاده میکنید، استفاده از این افزونه برای شما الزامی است. دقت داشته باشید که افزونه مورد نظر به طور کلی رابط کاربری بازی را تغییر میدهد و به همین دلیل، احتمالا شاهد ۱۰-۱۵ درصد افزایش میزان استفاده از CPU خواهید بود.در صورتی که با حداقل سیستم مورد نیاز به تجربه این بازی میپردازید، بهتر است بیخیال این افزونه بشوید.
Big Boss Mods یا Deadly Boss Mods
دقت داشته باشید که دو افزونه ذکر شده دقیقا یک کار را انجام میدهند و نیازی به نصب هر دو نیست. این افزونه فرآیند از پای درآوردن Boss ها را بسیار راحتتر میکند. با استفاده از آن میتوانید وضعیت همتیمی هایتان را زیر نظر داشته و همچنین از نقطه ضعفها و قوتهای باس مورد نظر آگاه شوید.
Details! یا Skada Damage Meter یا Recount
با استفاده از این افزونه میتوانید اطلاعات کاملی از تمامی قابلیتهای تمامی کاراکترها به دست بیاورید. برای مثال میتوانید قدرت وارد کردن دمیج، شفابخشی یا تانک بودن تیم خود را بررسی کرده و بعد از آن به سراغ یک باس یا Raid بروید. از نظر امکانات، افزونه Details! گزینه بهتری محسوب میشود.
Gnosis یا Quartz
با استفاده از این افزونهها میتوانید نوار Cast خود را به طور کلی تغییر دهید. این افزونه بیشتر برای کلاس های Mage و Ranged DPS طراحی شده است؛ چرا که این دو کلاس تعداد بسیار زیادی قابلیت داشته که نیاز به داشتن یک نوار Cast جدید را دو چندان میکند.
بهتر است نرمافزاری برای صحبت با همتیمی هایتان را انتخاب کنید
از آنجایی که فرآیند Raid بسیار پیچیده بوده و نیاز به عکس العمل سریع دارد، استفاده از چت درون گیم چندان راه مناسبی برای ارتباط با همتیمی هایتان نیست. بهتر است که با استفاده از نرم افزاری مانند Discord یا Team Speak به مکالمه با همتیمی های خود بپردازید.
Battle Ground یا Arena بخش PvP
این قسمت از نظر نویسنده، جذابترین قسمت بازی World of Warcraft است. با ورود به هر Arena یا Battleground، شما در مقابل بازیکنان تیم حریف قرار گرفته و به مبارزه با آنها میپردازید. بدون شک بهترین NPC های بازی توانایی نشان دادن واکنش شبیه به بازیکنان واقعی را ندارند و همین موضوع باعث جذابیت این قسمت از بازی شده است.
مجهز شوید
داشتن افزونههایی زیر برای داشتن تجربهای کامل از بخش PvP بازی، کاملا ضروری است.
Gladius/Sarena
با استفاده از این افزونه میتوانید دشمنان روبروی خود را به راحتی بشناسید. این افزونه میتواند کلاس، Spec و میزان قدرت دشمنان را بسنجد و همین موضوع به شما برتری بسیار زیادی در مبارزات اعطا خواهد کرد. فرار از تیمی که نمیتوانید شکستش بدهید، بهترین استراتژی در مبارزات PvP است.
OmniBar
این افزونه زمان مورد نیاز برای شارژ شدن قابلیتهای حریف را به شما نشان میدهد. با استفاده از این افزونه میتوانید دشمنان را غافلگیر کرده و برتری استراتژیک خوبی را نسبت به آنها کسب کنید.
PartyAbilityBars
با استفاده از این افزونه میتوانید زمان مورد نیاز برای آماده شدن قابلیتهای همتیمی هایتان را مشاهده کنید.
قابلیتهای مهم در نبردهای PvP
چند قابلیت بسیار خاص در نبردهای بازیکن در برابر بازیکن کاربرد زیادی دارند. در ادامه به بررسی این قابلیتها خواهیم پرداخت.
Polymorph
این قابلیت که برای کلاس Mage در دسترس است، میتواند بازیکن کلیدی تیم حریف شما را برای مدت زیادی از کار بیندازد. برای مثال در صورت استفاده از این قابلیت روی شفابخش تیمحریف، فرصت محدودی را برای همتیمی ها آماده کرده که بقیه اعضای تیم حریف را به سرعت از بین ببرند.
Mass Dispel
این قابلیت متعلق به کلاس Priest بوده و میتواند در شعاعی ۱۰ متری، تمامی جادوهای فعال را از بین ببرد. این قابلیت زمانی قدرت خود را نشان میدهد که در یک منطقه نبرد، دشمن تعداد زیادی جادوی پشتیبانی کننده استفاده کرده است؛ با استفاده از این قابلیت میتوانید تمامی Buff های موجود در تیم حریف را نیز از بین ببرید.
Mind Control
با استفاده از قابلیت، میتوانید برای مدت کوتاهی کنترل یکی از دشمنان را از وی گرفته و او را به کام مرگ بکشانید. دقت داشته باشید که این قابلیت در اوایل بازی (تا پیش از سطح ۴۴) کاربردی بوده و پس از آن استفاده خاصی نخواهد داشت.
Psychic Scream
در صورتی که تحت حمله کاراکترهای Melee دشمن هستید، میتوانید با استفاده از این قابلیت آنها را به مدت ۸ ثانیه از خود فراری بدهید. این قابلیت زمانی کاربردی است که نیاز به فرار از یک موقعیت داشته و یا قصد شکار دشمنان به صورت تکی را دارید. در صورتی که در حین استفاده از این قابلیت به دشمن ضربهای وارد کنید، اثر آن از بین خواهد رفت.
Divine Shield
از Divine Shield میتوان به عنوان یکی از مهمترین قابلیتهای کلاس Paladin نام برد. با استفاده از آن، هیچ کاراکتری نمیتواند تا ۱۰ ثانیه به Paladin مورد نظر ضربهای وارد کند. از آنجایی که سرعت آماده شدن دوباره این قابلیت ۱ دقیقه است، زمان بندی استفاده از آن اهمیت بالایی دارد.
Cyclone
این قابلیت مخصوص کلاس Druid بوده و با استفاده از آن میتوان یکی از دشمنان را به مدت ۶ ثانیه به طور کلی از صحنه نبرد خارج کرد. این قابلیت که دشمن را به هوا میفرستد، میتواند برای شکار فرد در حال فرار نیز استفاده شود.
IceBlock
این قابلیت مختص کلاس Mage بوده و با استفاده از آن، خود را به مدت ۱۰ ثانیه در یخ قرار داده و تمام ضربات دریافتی را بلوکه خواهید کرد. زمان ۴ دقیقه پر شدن دوباره این قابلیت، اهمیت استفاده در زمان درست را گوشزد میکند.
قابلیتهای ذکر شده در بالا، تنها بخشی از قابلیتهای بسیار مهمی است که کلاسهای مختلف بازی World of Warcraft در نبردهای PvP استفاده میکنند. این در حالی است که در این بازی، هر قابلیت میتواند توسط قابلیتی دیگر خنثی شود و این موضوع، اهمیت آشنایی با کلاسهای مختلف بازی را نشان میدهد. از آنجایی که روند نبردهای PvP بسیار سریع دنبال میشود، شما به سرعت میتوانید با کلاسها و قابلیتهای آنها آشنا شده و راهکارهایی برای مبارزه با آنها را پیدا کنید.
همچنین بازی World of Warcraft به افرادی که بیشتر وقت خود را به نبردهای PvP اختصاص میدهند، جوایز ویژهای را اهدا میکند. به صورت ماهانه، آیتمهای تزئینی گرانقیمتی به نفرات برتر هر Arena اهدا میشود که کاربران میتوانند آنها در فروشگاههای درون بازی فروخته و یا با استفاده از آنها، قدرت خود در نبردهای PvP را به رخ دیگر بازیکنان بکشند.